აღდგომის დღესასწაული წელს 8 აპრილს აღინიშნება. პრაქტიკულად ყველა დიასახლისმა იცის თუ რა უნდა მოამზადოს აღდგომისთვის. თუმცა, სტუმრების გაოცება, ახალი კერძების გასინჯვა და ორიგინალური პროდუქტების დაგემოვნება ყველას სურს. მთავარი ადგილი რა თქმა უნდა, პასკას და წითელ კვერცხებს უჭირავს, მაგრამ სხვა კერძების დამზადება სუფრას გაახალისებს.
#1 პასკა
ამბობენ, რომ თუ სახლში მოზმადებული პასკა კარგი გამოვიდა, ოჯახში ყველაფერი მშვენივრად იქნება. ადრე, უზარმაზარ პასკებს ამზადებდნენ და აღდგომიდან 40 დღის განმავლობაში ინახავდნენ.
#2 ხაჭოს პასკა
ყველა დიასახლის მომზადების თავისი წესი აქვს. მისი მოზმადებისთვის საჭიროა ხაჭო, ცხიმიანი არაჟანი და კარაქი. ხაჭოს პასკა შეგიძლიათ გამოაცხოთ ან დესერტად აქციოთ. მას სიმბოლურად პირამიდის ფორმა აქვს.
#3 ღორის ხორცი
თუ ხორცს მთლიანად წვავენ, მაშინ პერიმეტრს რამდენიმე ადგილას ჭრიან და ნიორს ათავსებენ.
#4 ხბოს ლაბა
ამ ტრადიციული კერძის მომზადება მარტივია, მთავარია ინგრედიენტების სწორი შერჩევა, რომლებიც ძირითადად თევზისგან ან ხორცისგან უნდა იყოს დამზადებული. მასის და ჟელეს პროპორციები 1:1-ზე უნდა დააბალანსოთ.
#5 ფერადი კვერცხები
წითელი კვერცხი დღესასწაულის სიმბოლოა, თუმცა დეკორატიული მნიშვნელობისთვის მას სხვადასხვა ფერადაც რთავენ.