დაგჭირდებათ:
2 ჭიქა ფქვილი
3/4 ჭიქა შაქარი
1 კოვზი სოდა
2 კვერცხი
400/500 გრამი რძე
1 ვანილი
1 სუფრის კოვზი კარაქი (გამდნარი)
ხილი, ნაყინი, შოკოლადი (გემოვნებით)
მომზადების წესი:
ფქვილი, შაქარი და სოდა აუვიოთ ერთმანეთში. ცალკე გამოვყოთ კვეცხის გული და ცილა. მეორე ჯამში ცილასთან ერთან რძე, კარაქი და ვანილი ავურიოთ. დავამატოთ ფქვილი და შემდეგ ცალკე ათქვეფილი კვერცხის ცილა. გამომცხვარი ვაფლი მაშინ იქნება მზად, როდესაც ის ღია ყავისფერ შეფერილობას მიიღებს. გამზადებულ დესერტს შეგიძლიათ ხილი, ნაყინი და შოკოლადი მოასხათ გემოვნებით.